Minden férfi szeret dicsekedni a főzési tudományával, ami nem is csoda hiszen jelenünk legjelentösebb séfjei között csak elvétve találni hölgyet.
Gondoljunk csak bele...
Ki az aki a bográcsnál áll?
Ki az aki merészebb a fűszerek használatával ?
...vagy ki az aki meghagyja a mosogatást másnak...?
Sok-sok év alatt rájöttem hogy bizonyos ételek elkészítésében én is vagyok olyan mester mint akiket manapság a televíziós csatornák a nyakunkba öntenek...
Ismerek néhány olyan különleges ételt amilyet talán mások nem! Mindegyik egyszerű és szaktudás nélkül is tökéletesen elkészíthető. Higgyétek el,hogy ezek az ételek alkalmasak lesznek arra hogy meglepjétek vele vendégeiteket.
Íme két egyszerű recept, amit soha senki sem fog elfelejteni.....
Gondoljunk csak bele...
Ki az aki a bográcsnál áll?
Ki az aki merészebb a fűszerek használatával ?
...vagy ki az aki meghagyja a mosogatást másnak...?
Sok-sok év alatt rájöttem hogy bizonyos ételek elkészítésében én is vagyok olyan mester mint akiket manapság a televíziós csatornák a nyakunkba öntenek...
Ismerek néhány olyan különleges ételt amilyet talán mások nem! Mindegyik egyszerű és szaktudás nélkül is tökéletesen elkészíthető. Higgyétek el,hogy ezek az ételek alkalmasak lesznek arra hogy meglepjétek vele vendégeiteket.
Íme két egyszerű recept, amit soha senki sem fog elfelejteni.....
![]() |
ILLUSZTRÁCIÓ |
BOT-DOG
Őszi étel. A szokványos hot-dog újragondolt változata...
Hozzávalók 2 személyre:
1 db kifli
20-30 centiméter száraz gally
20-30 centiméter száraz gally
Az elkészítése egyszerű. A kiflit kettévágjuk. A száraz gallyat kettétörjük. Majd a kettétört gally egyik felét óvatosan beleszúrjuk a fél kifli vágott felébe. A másik kiflivel és gallyal ugyan így járunk el. És kész is vagyunk..
Vegák használhatnak kevésbé száraz gallyat esetleg üde hajtást is.
Vegák használhatnak kevésbé száraz gallyat esetleg üde hajtást is.
PROLETÁR SZENDVICS
Az átkos időkből ránkmaradt finom eledel, ami manapság már a reformkonyha alapja is lehetne.
Hozzávalók 2 személyre:
2 szelet száraz kenyér
1 szelet friss és puha kenyér
1 szelet friss és puha kenyér
Az elkészítése ennek is nagyon egyszerű. Mind a három szelet kenyeret gondosan kettévágjuk. Rétegezését nagy figyelemmel a következő képpen végezzük... Két száraz kenyér közzé kell hogy jusson a puha! Ez döntő fontosságú, hiszen csak így érhetjük el az ismert szendvics stílust. Nagyon fontos hogy a száraz szeletekről a textúra maximális élménye érdekében NE kaparjuk le az esetleges penészfoltokat!
Mindenkinek jó étvágyat kívánok !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése